Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)


ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία που επιβλήθηκε για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Νοέμβρη αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Η φετινή επέτειος και η διαδήλωση με προορισμό την Αμερικάνικη Πρεσβεία, που τον Πρέσβη της τον υποδέχονται και τον προσκυνούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τοπικοί «παράγοντες», δήμαρχοι κ.α., αποκτούν από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η κυβέρνηση «σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Είναι η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, που ξεπλένει ως σύγχρονο πλυντήριο καθημερινά το ρόλο του, το ρόλο των Αμερικάνικων κυβερνήσεων, των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως αναφέρει η κυβέρνηση! Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. 
Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών. Σε αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε για την επιτυχία της πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη.
Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής και ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους. Έτσι απαντάμε στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, στα τσιράκια και τους μπράβους των αφεντικών που δε θα πρέπει να βρίσκουν μέρος να σταθούν.
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να τιμήσουν τους νεκρούς του Νοέμβρη, την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στις πορείες σε κάθε πόλη, παρά τα εμπόδια που προσπαθούν να βάλουν το αστικό κράτος και οι διάφοροι «μηχανισμοί». Έτσι θα συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ