Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Για τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους του κλάδου
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Έχουν ανακοινωθεί για τις 5,6 και 7 Δεκέμβρη οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων ΔΣ στα επαγγελματικά – ΝΠΙΔ ταμεία του κλάδου ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ. Οι «συνδικαλιστές» των δύο διασπαστικών ομοσπονδιών του κλάδου (ΠΟΙΕ και ΠΟΣΥΦΕ) που δημιούργησαν και διοικούν τα επαγγελματικά ταμεία, σε αγαστή συνεργασία με τους φαρμακοβιομήχανους και την κυβέρνηση, μας καλούν να ψηφίσουμε και να συμμετέχουμε ενεργά στη διοίκηση των «Ταμείων μας»! Μας καλούν, δηλαδή, να επικυρώσουμε τους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους, το νόμο Κατρούγκαλου και το «Ασφαλιστικό Μητσοτάκη»! Να στηρίξουμε τη στρατηγική επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε., γιατί αυτό είναι η επαγγελματική ασφάλιση, τα δήθεν «αυτόνομα» και «αυτοδιαχειριζόμενα» ταμεία – ΝΠΙΔ.
Η μετατροπή του επικουρικού ταμείου (ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΔΔ) σε επαγγελματικό – ΝΠΙΔ και στον κλάδο σύνταξης και στον κλάδο πρόνοιας ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου του 2ου μνημονίου και επιδείνωσε την κατάσταση των εργαζόμενων – ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, όπως συνέβη, άλλωστε, με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και την εφαρμογή τους.
Όσο κι αν οι διοικούντες – νυν και επίδοξοι – προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι», η ουσία του βάρβαρου τσακίσματος εργαζόμενων και συνταξιούχων δεν μπορεί να κρυφτεί:
·         η σύνταξη ολοένα μετατρέπεται σε επίδομα ελεημοσύνης, όπως άλλωστε προβλέπει η πρώτη αναλογιστική μελέτη του 2012, στην οποία στηρίχτηκε η μετατροπή του επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό – ΝΠΙΔ, με τη μέση σύνταξη να πέφτει στα 140 ευρώ.
·         η συνολική  μείωση στις συντάξεις από το 2013 υπολογισμένη μέχρι και το 2020 φτάνει περίπου στο 80%.
·         Αυξήθηκε ο χρόνος καταβολής συντάξεων.
·         Ο κλάδος πρόνοιας καταβάλλει το εφάπαξ με τεράστια καθυστέρηση και με την προβλεπόμενη από το σχετικό νόμο μείωση, της τάξης του 64%, χωρίς να αποκλείονται και άλλες μειώσεις.
·         Μια σειρά από παροχές, όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις και τα χαμηλότοκα δάνεια  καταργήθηκαν.

Έτσι γίνεται η περιβόητη «αποθεματοποίηση» η οποία φυσικά θα οδεύσει στα σεντούκια του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ΟΕΦΣΕΕ από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε και αντιπαρατέθηκε με τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα «ΕΤΕΑ ή Επαγγελματικό Ταμείο» και όσους τα θέτουν. Υπερασπίζεται με όλες τις δυνάμεις της τον Κοινωνικό και Δημόσιο χαρακτήρα της Ασφάλισης που με αγώνες και θυσίες κατέκτησε το εργατικό κίνημα.
Στη βάση αυτή καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους να μη συμβιβαστούν με την υπάρχουσα κατάσταση και τη μίζερη λογική του «μικρότερου κακού». Να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες το «δεύτερο πυλώνα», δηλαδή την επαγγελματική ασφάλιση, στον κλάδο.
Να οργανώσουν την πάλη με προσανατολισμό τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες κόντρα στα σχέδια των μεγαλοεργοδοτών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Συσπειρωμένοι στην κλαδική Ομοσπονδία, στο ΠΑΜΕ, να δώσουν απάντηση σε όλους αυτούς με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 28ης Νοέμβρη και με άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις.
Διεκδικούμε αυτά που μάς ανήκουν.

·         Δεν δεχόμαστε καμία νέα μείωση σε συντάξεις – παροχές – εφάπαξ.
·         Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
·         Καμιά αύξηση εισφορών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για κατασκηνώσεις – δάνεια.
·         Διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών μας, όλων αυτών που μας άρπαξαν.
·         Παλεύουμε για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μας έχουν τσακίσει. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
·         Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με συντάξεις και παροχές αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών μας. Λέμε όχι σε επαγγελματική – ιδιωτική ασφάλιση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ