Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση
28 Νοεμβριου  στις 10:00 π.μ.  στην  Πλατεία 23ης Μαρτίου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για «υποχρεωτικότητα και επέκταση» των συλλογικών συμβάσεων καθώς και για «αύξηση» του κατώτατου μισθού. Θέλει να μας πείσει να ξεχάσουμε όσα μας έχουν αρπάξει μέχρι σήμερα με τους αντεργατικούς νόμους, που όχι μόνο αφήνουν άθικτους, αλλά προχωράνε στην εφαρμογή τους! Θέλει να μας πείσει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάνε οι κεφαλαιοκράτες, όταν το επιτρέπει η ανάκαμψη της οικονομίας τους, να περιμένουμε ότι με αυτό τον τρόπο και σιγά – σιγά θα βελτιώνεται η ζωή μας!
Με την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό, η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο Βρούτση, της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το «νόμο – δολοφόνο», που προβλέπει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση στη βάση των αντοχών της οικονομίας, με άλλα λόγια στη βάση των απαιτήσεων της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Η ανάπτυξή τους σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης!
Η πείρα από τον κλάδο μας αυτό δείχνει ξεκάθαρα. Το φάρμακο αποτελεί για τους καπιταλιστές ένα από τα ακριβότερα και πιο κερδοφόρα εμπορεύματα, η φαρμακοβιομηχανία «καλπάζει» σε παραγωγή και κερδοφορία, σκάνδαλα εκατομμυρίων τροφοδοτούνται από φαρμακευτικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, και την ίδια στιγμή οι φαρμακοβιομήχανοι προτείνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογική σύμβαση που δεν θα προβλέπει βασικό μισθό και θα μειώνει θεσμικές κατακτήσεις και δικαιώματα.
Η δική τους ανάπτυξη έχει ως κριτήριο τα κέρδη.. Η δική μας ανάπτυξη έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί, στη βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, της ανόδου της παραγωγικότητας.
Επιμένουμε στη δική μας πρόταση, στην πρόταση των εργαζόμενων, στην πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και το σωματείο μας, για κατώτερο μισθό 751 ευρώ για όλους, για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Είναι η πρόταση που επανειλημμένα έχουν απορρίψει στη Βουλή, όλοι αυτοί που τάχα «κόπτονται» για το μεροκάματο και τα δικαιώματά μας.
Διεκδικούμε:
Ø  Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας μας.
Ø  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.  Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Ø  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Ø  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Ø  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Ø  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Ø  Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
Ø  Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.                                                          
                                                                                                                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.