Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας 20 Σεπ.


Πέμπτη 20/09/2018
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Royal Olympic Hotel» όπου θα διοργανώνεται το 2ο Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» για τον κλάδο της Υγείας με θέμα «Η επόμενη μέρα στο επιχειρείν στην Υγεία» διοργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Συνδικάτο Εργαζόμενων στο Φάρμακο Ν. Αττικής, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά και το Σωματείο Εργαζομένων στη «Boehringer - Ingelheim Hellas».
Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση δικαιωμάτων και υποχρεωτική ισχύ.
«Μπροστά οι ανάγκες μας. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Ανάκτηση των απωλειών» ανέγραφε το πανό του Σωματείου Εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία.
Στην ανακοίνωσή τους οι διαδηλωτές επεσήμαναν:
«Στο Συνέδριο συμμετέχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ομίλων της Ιδιωτικής Υγείας και του Φαρμάκου, κλινικάρχες, φαρμακοβιομήχανοι, φαρμακαποθηκάριοι. Συμμετέχουν επίσης στελέχη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων φορέων.
Όλοι αυτοί θα βάλουν τη δική τους ατζέντα για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Στην ατζέντα αυτή, όμως, δεν χωράνε τα διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα των εργαζομένων στους συγκεκριμένους κλάδους. Οι πολύ χαμηλοί μισθοί, τα κομμένα επιδόματα, η εντατικοποίηση, τα διευρυμένα ωράρια, η απλήρωτη εργασία συνθέτουν την καθημερινότητα του εργαζόμενου στην Ιδιωτική Υγεία. Οι εργοδότες συστηματικά αποφεύγουν να διαπραγματευτούν με τα Σωματεία των εργαζομένων, να δεσμευτούν με Συμβάσεις Εργασίας, ενώ οι φαρμακοβιομήχανοι προτείνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογική σύμβαση που δεν θα προβλέπει βασικό μισθό και μειώνει θεσμικές κατακτήσεις και δικαιώματα».