Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η Ομοσπονδία καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του κλάδου. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά πρέπει   να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιεί  κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.  Του  δικαιώματος ο εργαζόμενος   να αγωνίζεται, να διεκδικεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Ορίζεται ότι για τη λήψη απεργιακής απόφασης απαιτείται Γενική Συνέλευση με απαρτία το 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, από το 1/3 (στην πρώτη Γενική Συνέλευση) έως το 1/5 (στην τρίτη Γενική Συνέλευση) που απαιτούνταν μέχρι τώρα. Πρόκειται για έναν ακόμα από τους διακαείς πόθους του κεφαλαίου που ικανοποιεί η κυβέρνηση, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο και για τα επόμενα.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, που επίσης εμπεριέχεται ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, το κύριο είναι πως δεν προστατεύεται η πρώτη λαϊκή κατοικία.  Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για το 2018, δεν αφορούν μόνο στα σπίτια των πλουσίων -όπως  ισχυρίζεται για λόγους τακτικής- αλλά και των φτωχών και γι’ αυτό τον λόγο προχωρά στη γενίκευση του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακόμα και για χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Γι’ αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση λίγο πριν τα Χριστούγεννα έφερε και την τροπολογία για την ποινικοποίηση των αντιδράσεων εναντίον των πλειστηριασμών, γιατί ξέρει πως θα υπάρχουν μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις.

Μπαίνει στο στόχαστρο το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο τομέα . Παράλληλα με το χτύπημα στα προνοιακά επιδόματα, περικόπτονται ή μειώνονται και τα οικογενειακά επιδόματα για δεκάδες χιλιάδες τρίτεκνους και πολύτεκνους.
Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της  επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο κεφάλι  για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.
Απαντάμε δυναμικά  και τονίζουμε ότι το κουστούμι που μας ράβουν είναι πολύ στενό και δεν χωράμε. Παλεύουμε  να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική, το ίδιο το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους δούλους του 21ου αιώνα.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 15/ 01/2018 ΣΤΙΣ 
7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

                                                                                                                     Από το Δ.Σ.