Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΦΣΕΕ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
                                                        

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχοντας αποθρασυνθεί από την στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και την πάγια τακτική των «ίσων αποστάσεων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την στήριξη κυβερνήσεων όπως και της Ελλάδας, εξοντώνει έναν ολόκληρο λαό δε διστάζει να φυλακίζει μικρά παιδιά, κλιμακώνει τον αυταρχισμό και την επιθετικότητα του εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
Την ίδια ώρα, ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρούν αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το ισραηλινό κράτος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πλαίσιο της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της θέσης της χώρας", εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, βαθαίνει τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με το Ισραήλ, όπως επιβεβαιώθηκε και στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.
Σύμφωνα με στοιχεία των παλαιστινιακών οργανώσεων 350 ανήλικοι παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ τον Δεκέμβρη, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από Ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Σε αυτά τα στρατοδικεία το ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον των παλαιστινίων αγγίζει το 100%!
Ακολουθώντας αυτή την πολιτική, το στρατοδικείο του Ισραήλ απέρριψε το αίτημα της Αχέντ Ταμίμι να αποφυλακιστεί με εγγύηση, μέχρι τη δίκη της, με την αιτιολόγηση «της βαρύτητας των κατηγοριών».
«Αυτές οι γυναίκες θα πρέπει να μείνουν στη φυλακή μέχρι να πεθάνουν» Υπουργός Παιδείας Ισραήλ, Ναφτάλι Μπενετ, για την φυλάκιση της 16χρονης παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της.
Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμα του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν και να στηρίξουν την Διεθνή Καμπάνια της Επιτροπής Νέων της ΠΣΟ απαιτώντας την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας και όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων. Ενόψει της νέας ακροαματικής διαδικασίας της Αχέντ Ταμίμι, στις 31 Γενάρη (ανήμερα των γενεθλίων της). Να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με ψηφίσματα, φωτογραφίες με την αφίσα της καμπάνιας και πολύμορφες δράσεις.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι!
                                                                         
                                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ