Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  713                                                                                                                 Αθήνα 30/5/2017


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει την καταδίκη μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε κοινωνική εργασία, επειδή συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις που είχαν μάλιστα αποφασιστεί από τα όργανα του μαθητικού κινήματος. Πρόκειται για απαράδεκτη ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.
Τεράστιες ευθύνες φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει τα μαθητοδικεία, συλλαμβάνει μαθητές και στέλνει κλούβες στα σχολεία, την ίδια στιγμή που τους στερεί δασκάλους και βιβλία.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αντεργατική πολιτική, η φοροληστεία, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Η ΟΕΦΣΕΕ και ολόκληρο το ταξικό εργατικό κίνημα στέκεται δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται, υπερασπίζεται το δικαίωμα τους σε μόρφωση, δουλειά, ζωή αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, σε ένα καλύτερο αύριο.
Δίνουμε απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης μικρών μαθητών και ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών-νεολαιίστικων αγώνων.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ