Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 11/6/2017




 Συνάντηση με τους εθελοντές της ΓΑΙΑ στον Αγ Νικόλαο


Αντιπροσωπεία πού εκπροσωπούσαν  τα σωματεία Φαρμακουπαλλήλων, Οικοδόμων, ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων (ΔΕΚΟ Τραπεζουπαλλήλων, παράρτημα Μεσσηνίας), επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΓΑΙΑ στον Αγ Νικόλαο, για να δηλώσουν  την συμπαράσταση στον αγώνα  πού έχουν ξεκινήσει,για αποκλειστικά δωρεάν δημόσια υγεία- Πρόνοια, πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Ο σχεδιασμός για δήθεν ανάπτυξη της ΠΦΥ είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης και της πρακτικής που θέλει την Υγεία «μοχλό της οικονομίας και της αγοράς» και που έχει δημιουργήσει μια κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Το κέντρο υγείας του Αγ Νικολάου, παρά τις υπερπροσπάθειες των λίγων εναπομεινάντων ιατρών και των εθελοντών της ΓΑΙΑ, αδυνατεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη.
Στα δεκάδες σοβαρά περιστατικά υγείας τη βδομάδα, των συχνών οδικών ατυχημάτων της θερινής περιόδου, οι εναπομείναντες  ιατροί και οι εθελοντές της ΓΑΙΑ, βρίσκονται στη δυσμενή θέση να μη μπορούν να βοηθήσουν πολίτες κι επισκέπτες.
    Η δουλειά των εθελοντών της ΓΑΙΑ είναι επικουρική, δεν μπορεί  και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τις δομές του Κράτους με τίποτα.

Ο αγώνας σύσσωμων των πολιτών Δυτικής Μάνης,για την προστασία της Δημόσιας Δωρεάν υγείας είναι και δικός μας αγώνας.
Καλούμε τα Σωματεία και συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Για υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, που θα παρέχονται δωρεάν και αποκλειστικά από το κράτος σε όλους. Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καιμε κρατική χρηματοδότηση.