Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ




17 ΜΑΪΟΥ 2017
ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα νέα μέτρα, όπως και όλα τα προηγούμενα, ψηφίζονται και εφαρμόζονται για λογαριασμό της εργοδοσίας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, σε ένα «περιβάλλον» που θα τους προσφέρει πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μεγαλύτερες εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, περισσότερα «επενδυτικά» κίνητρα.
Μέσα σε αυτό το «περιβάλλον» η ζωή των εργαζόμενων θα γίνεται χειρότερη, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, παροχών, μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
Οι εργοδότες του κλάδου θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση των σχεδίων τους που αφορούν την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, την επέκταση των ατομικών συμβάσεων, τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, εργολαβικών, τις απολύσεις. Με λίγα λόγια, τη διαμόρφωση του «νέου τοπίου» που μας προτείνουν όταν συζητάμε για την κλαδική ΣΣΕ, την οποία τοποθετούν στη βάση των 586 ευρώ.
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν! Μια ανάπτυξη  που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δε χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που «προσφέρει» μερικά ψίχουλα για την «ακραία φτώχια», όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση! Διεκδικούμε :

. Tην αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε όλα τα   προηγούμενα χρόνια.
. Tην υπογραφή Σ.Σ.Ε.
. Nέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτό το ακόμα χειρότερο μέλλον, η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή!
Μετά τη μάχη της απεργίας της Πρωτομαγιάς, συνεχίζουμε κόντρα στην απογοήτευση, στην τρομοκρατία, στο φόβο, στην αναμονή! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα Σωματεία  στην Πλατεία 23ης Μαρτίου  στις 10 το πρωί.

                                                                                                      

                                                                                                          ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.