Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
email: sfnm2016@gmail.com     blog: sofmessinias.blogspot.gr
Αρ. πρωτ.: 25                                                                       Καλαμάτα. 15/2/2017

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ηςΜΑΡΤΙΟΥ, 6:30μμ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Να απαντήσουμε στην κυβέρνηση που μέσα από άλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» ετοιμάζεται να σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
Μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, όλους τους «θεσμούς» και τους «συνομιλητές»  έχουν συμφωνήσει νέο γύρο επίθεσης με μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία του εισοδήματος των εργαζόμενων και τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, την παγίωση των αιματοβαμμένων «πρωτογενών πλεονασμάτων.
Oι εργαζόμενοι να γίνουμε πιο φθηνοί, με χαμηλότερους μισθούς και μεροκάματα, σε ατομικό επίπεδο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ευέλικτες και ελαστικές σχέσεις εργασίας, με κακοπληρωμένα προγράμματα, με συνεχείς «κόφτες» σε δικαιώματα, παροχές, κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις, υγεία, παιδεία.
Σε πλήρη εναρμόνιση με τον ΣΕΒ είναι οι φαρμακοβιομήχανοι και όλοι οι εργοδότες του κλάδου που εδώ και 7 χρόνια δεν υπογράφουν την κλαδική μας ΣΣΕ και επιδιώκουν μια σύμβαση – καρικατούρα που θα διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα από την πάλη των εργαζόμενων και της κλαδικής μας Ομοσπονδίας. Δεν θα αναπληρώνει τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των εργαζόμενωναλλά θα φορτώνει στις πλάτες μας και το όποιο «κόστος» έχει η εργοδοσία από την πολιτική διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για λογαριασμό της και για λογαριασμό του συνόλου της πλουτοκρατίας.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση, ούτε να περιμένει  τη λύση στην εναλλαγή των κυβερνητικών σχημάτων και των τρόπων διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αντίθετα θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του γατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας,  να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας!
Να απαιτήσουμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση τις ανάγκες μας, σήμερα, στον 21Ο αιώνα!


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.