Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σαν σωματείο καταγγείλουμε την προκλητική στάση της κυβέρνησης  που καταδικάζει σε φυλάκιση αγωνιστή λόγω τις άρνησης τους να  πληρώσει  διόδια  ενώ  αφήνει έξω από αυτή  μεγαλοεργολάβους , μεγαλοοφειλέτες και εγκληματίες όπως η Χρυσή Αυγή.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη  ο πρόεδρος  του  σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΥΑΚ  Μεσσηνίας επειδή στις 27/11/2014 μέρα πανελλαδικής  πανεργατικής απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, συμμετείχαν  στην  κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από το κατάστημα Lidl στην Καλαμάτα.
    Η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΝΔ  συνεχίζεται είτε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 1, είτε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ2.
      Θέλουν να επιβάλουν νεκρική σιγή νεκροταφείου, να σταματήσει ακόμη και η σκέψη για αντίδραση την ίδια στιγμή που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
     Η "δίκαιη ανάπτυξη" τους είναι άδικη για μας τους εργαζόμενους,  μας θέλει να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο και να μην σηκώνουμε κεφάλι.
    Εδώ και τώρα άμεση  κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που οδηγούν σε φυλάκιση και διώξεις αγωνιστές   Οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία  για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Από το Δ.Σ.