Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Κλαδική ΣΣΕ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  677                                                                                                 Αθήνα 5/1/2017
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 4.00 μμ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Τη ημέρα εκείνη θα γίνει συνάντηση της ΟΕΦΣΕΕ με τον ΣΦΕΕ για την κλαδική ΣΣΕ.
Διεκδικούμε την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ
·        Για να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ.
·        Για να βελτιώσουμε τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους εργασίας που προβλέπει η κλαδική ΣΣΕ στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
Δεν συναινούμε, δεν υποτασσόμαστε στα κυβερνητικά μέτρα και στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Εργοδοσία – κυβέρνηση – Ε.Ε. – «θεσμοί», όλοι μαζί κόβουν και ράβουν με στόχο να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε!
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η όποια επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα βελτιώσει τη δική μας ζωή. Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το αντίθετο: η αντεργατική νομοθεσία εδραιώνεται και εμπλουτίζεται, ενισχύεται η λογική της μείωσης των απαιτήσεών μας, του συμβιβασμού μας με τα «ψίχουλα» που θα μας πετάνε κάθε φορά αυτοί που πλουτίζουν από τη δουλειά μας. Σε αυτό βασίζεται η περιβόητη ανάπτυξή τους. Ο κλάδος του φαρμάκου είναι η «ζωντανή απόδειξη». Ενώ οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται, οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν ΣΣΕ εδώ και 7 χρόνια, οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και χειροτερεύουν, η εντατικοποίηση και η πίεση μέσα στους εργασιακούς χώρους αυξάνονται,  τα δουλεμπορικά αυξάνονται, οι απολύσεις καλά κρατούν.
Δεν περιμένουμε από καμία «φιλολαϊκή» κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν «καλό διαπραγματευτή» - εργατοπατέρα να κάνει «έντιμους συμβιβασμούς» με την εργοδοσία για λογαριασμό μας.
Συσπειρωνόμαστε  στην κλαδική μας Ομοσπονδία και οργανώνουμε την πάλη μας.
Απαιτούμε την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009.
Δεν χαρίζουμε σε κανέναν ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα.
Διεκδικούμε νέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων δυνατοτήτων που έχουμε δημιουργήσει με τη δουλειά μας.