Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:685                                                                                                                ΑΘΗΝΑ 24/01/2017
                                                                                                                                         
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Η ΟΕΦΣΕΕ στηρίζει την πρωτοβουλία των 36 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων να μετατρέψουν την Τετάρτη 25 Γενάρη σε Μέρα Πανελλαδικής Δράσης με συγκεντρώσεις (στην Αθήνα στις 3μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας), κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, διεκδικώντας:
·         Να επανέλθουν οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.
·         Άμεση χορήγηση επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ για όλους, ανέργους και εποχικούς, για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Ιδιαίτερα στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA που στήνουν «οδόφραγμα» στην αντιλαϊκή πολιτική με συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Συγγρού στο ύψος του ξενοδοχείου στις 12μ. της ίδιας μέρας. Οι συνάδελφοί μας αυτοί είναι για μήνες απλήρωτοι και κρατάνε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλίσουν τις δουλειές τους.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού – Ξενοδοχείων βιώνουν την κυριαρχία της απληρωσιάς και της ανασφάλιστης, μερικής, περιστασιακής και ευέλικτης δουλειάς. Ακόμα και οι ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί, δεν εφαρμόζονται. Οι μισθοί είναι στα 586 μικτά ή και κάτω από αυτά. Την ίδια στιγμή, τα κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου αυξάνονται συνεχώς.
Αντίστοιχα, κι εμείς οι εργαζόμενοι στο φάρμακο – καλλυντικό αντιμετωπίζουμε, εδώ κι επτά χρόνια, την άρνηση των εργοδοτών – επιχειρήσεων του κλάδου να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ και τώρα τελευταία την απαίτησή τους να διαλυθούν όλα τα κατακτημένα και συγκροτημένα μισθολογικά και θεσμικά δικαιώματά μας, μέσα από μια «νέα» ΣΣΕ στη βάση των «νέων δεδομένων», δηλ. των μικτών 586 και 511 ευρώ. Επιπλέον, αυξάνονται στον κλάδο μας τα δουλεμπορικά και όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, οι ατομικές συμβάσεις με χειρότερους όρους, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι απολύσεις. Και όλα αυτά, όταν οι επιχειρήσεις στο φάρμακο – καλλυντικό εμφανίζουν σημαντικά στοιχεία επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.
Επιπλέον, η ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και κοινωνικά αγαθά, η φοροληστεία τσακίζουν το σύνολο των εργαζόμενων και των οικογενειών μας, ενώ η προστασία των ανέργων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.
Τόσο ο κλάδος του φαρμάκου, όσο και αυτός του τουρισμού αντιμετωπίζονται ως «ατμομηχανές» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μια  ανάπτυξη που απαιτεί την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων, την καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι τα μέτρα που παίρνει και η σημερινή κυβέρνηση, στα πλαίσια της ΕΕ και της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει συναποφασιστεί εδώ και χρόνια, για τη θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των κεφαλαιοκρατών.
Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς έχουμε απέναντί μας έναν κοινό αντίπαλο: τη μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τους μηχανισμούς της. Για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει να αντιπαρατεθούμε μαζί του καθώς και με τα στηρίγματά του μέσα στο εργατικό κίνημα, με ενιαίο ταξικό αγώνα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ