Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
  ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Blog: http://sofmessinias.blogspot.gr/

8 Δεκεμβρίου  Γενική Απεργία!
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
 Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, και τις ανάγκες μας!

Προχωράμε σε γενική απεργία Πανελλαδική-Πανεργατική στις 8 Δεκέμβρη.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Λέμε τέρμα πια στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση, είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν: Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο Λοκ-άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Στον κλάδο μας εφάρμοσαν την επαγγελματική ασφάλιση , καταργώντας τον κοινωνικό – αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ΤΕΑΥΦΕ, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (κατάργηση παροχών και πετσόκομμα συντάξεων κατά 57% και έπεται και συνέχεια!!!). Στο έδαφος αυτό είναι και συνεχιζόμενη άρνηση του ΣΦΕΕ, με διάφορες προφάσεις, να συζητήσει για την κλαδική ΣΣΕ.

Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για το οξυμένο πρόβλημα των συλλογικών συμβάσεων, συνεχίζουμε στο δρόμο της οργάνωσης και της σύγκρουσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά μας. Καταθέσαμε με τη μορφή πρότασης νόμου στη Βουλή το δικό μας πόρισμα. Το πόρισμα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

·         Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
·         Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009 ως ελάχιστη βάση για παραπάνω διεκδικήσεις.
·         Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από αυτό.
·         Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
·         Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
·         Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
·         Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
·         Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
·         Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.        


                                                                                                                       Απο το Δ.Σ.