Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

συλλαλητήριο 9 Ιούλη


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο 9 Ιούλη, 7:30μμ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!


Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖA. Έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία.
Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».
·           Έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση.
·           Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων. 
·           Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις.
·           Ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. 
·           Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.
·           Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη – λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.
Τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού δεν τα δημιουργούν οι διαδηλώσεις, τα δημιουργούν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει, προς όφελος των κεφαλαιοκρατών, και που γεννούν ανεργία, φτώχεια, μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα, αφαιρούν από το λαό τη δυνατότητα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες (π.χ. Υγεία, Παιδεία...).

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν, να παλεύουν και να διεκδικούν απέναντι τους. 

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!
                                                                                                       ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.