Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα - σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς αγωνιστές της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, του Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργάτες όλου του κόσμου αντιμέτωπους με μια πανδημία, που τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους αξιοποιούν για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την εξουσία τους και τα κέρδη τους. Χιλιάδες εργάτες καλούνται να θυσιάσουν όσα δικαιώματα τους έχουν απομείνει, την υγεία τους, την ίδια την ζωή τους στο βωμό των επιχειρηματικών κερδών. Αυτοί που δήθεν ''κόπτονται'' για την προστασία της υγείας μας και παίρνουν διάφορα κατασταλτικά μέσα με αυτό το πρόσχημα, εκθέτουν τους εργαζόμενους καθημερινά και στον ιό αλλά και σε άλλους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους μέσα στους χώρους δουλείας.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στον επισιτισμό, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
Οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες εμπορευματοποίησαν ακόμη περισσότερο την Υγεία, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μέσα στην πανδημία, με την εργατική τάξη να μετρά χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως, ενώ πολλαπλάσιοι είναι οι συνάδελφοι μας που στερούνται την απαιτούμενοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αποδεικνύεται ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.
Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Στην χώρα μας κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Αντίθετα με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς μισής δουλειάς – μισού μισθού, η εκτίναξη της ανεργίας.
Για να εξυπηρετηθούν αυτά τα σχέδια, η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, αυτούς δηλαδή που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, να εμποδίσει ακόμα και τις συμβολικές κινητοποιήσεις της φετινής πρωτομαγιάς.
Τους απαντάμε με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
Δεν πληρώνουμε ξανά εν μέσω πανδημίας ούτε την κρίση ούτε την ανάπτυξη τους. Μένουμε δυνατοί στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Τώρα απαιτούμε:
·      Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
·      Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
·      Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·      Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
·      Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
·      Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
·      Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
·      Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία μας για την Πρωτομαγιά με συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.
                                                                                              ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.