Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τετάρτη 10 Απρίλη στις 5 μ.μ. στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ (Χαλκοκονδύλη 56) το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:
«Το 2013, σε πλήρη εναρμόνιση και εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου του 2ου μνημονίου, το ΤΕΑΥΦΕ μετατράπηκε σε ιδιωτικό, επαγγελματικό ταμείο ΝΠΙΔ, με ευθύνη της διασπαστικής ομοσπονδίας ΠΟΙΕ ΦΣΕΚ συνεπικουρούμενη από την ηγεσία της ΓΣΕΕ που την έκρινε αυθαίρετα ως την πιο αντιπροσωπευτική ομοσπονδία του κλάδου. Οι επιπτώσεις από τη μετατροπή του Ταμείου μας σε επαγγελματικό, ήταν ολέθριες τόσο για τους εργαζόμενους-ασφαλισμένους, όσο και για τους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα:
  • Η σύνταξη ολοένα και μετατρέπεται σε επίδομα ελεημοσύνης, όπως άλλωστε προβλέπει η πρώτη αναλογιστική μελέτη του 2012, με τη μέση σύνταξη να πέφτει στα 140 ευρώ.
  • Η συνολική μείωση στις συντάξεις από το 2013 υπολογισμένη μέχρι το 2020 φτάνει περίπου το 80%!!!
  • Αυξήθηκε ο χρόνος καταβολής των συντάξεων.
  • Μια σειρά από παροχές, όπως παιδικές κατασκηνώσεις και χαμηλότοκα δάνεια καταργήθηκαν.
Η πραγματικότητα διαψεύδει όλους αυτούς που ισχυρίζονταν ότι με τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ΝΠΙΔ, το Ταμείο σώζεται, επιστρέφει στους εργαζόμενους, πως τάχα διασφαλίζονται οι παροχές και οι συντάξεις. Αυτό που συνέβη ήταν οι συντάξεις να μειωθούν και οι εισφορές να αυξηθούν. Το μόνο που μας εγγυώνται είναι τα ποσά που κάθε μήνα θα πληρώνουμε ως εισφορές. Οι τελικές παροχές θα εξαρτώνται από τις αποδόσεις που θα επιτυγχάνονται, ζήσε Μάη μου δηλαδή.
Αυτό το καταστροφικό και επώδυνο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μοντέλο, θέλει η ηγεσία της ΓΣΕΕ να εφαρμόσει ευρύτερα, δημιουργώντας σε συμφωνία με κυβέρνηση και εργοδότες το περίφημο Εθνικό Επαγγελματικό Υπέρ Ταμείο συμπληρωματικής ασφάλισης. Οι εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, οι εκλεγμένοι από εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους, επιδιώκουν να μετατρέψουν την επικουρική ασφάλιση σε καθαρά ιδιωτική υπόθεση. Από αυτήν την άποψη δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση η ζεστασιά με την οποία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της ΠΟΙΕ να μετατρέψει το Ταμείο μας σε επαγγελματικό.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να οργανώσουν τον αγώνα τους στη βάση των δικών τους συμφερόντων και να αντιπαλέψουν τα σχέδια κυβέρνησης, εργοδοτών και συμβιβασμένων συνδικαλιστών. Μέσα από τις γραμμές του κλαδικού συνδικάτου και της ομοσπονδίας μας ΟΕΦΣΕΕ, να κάνουμε σαφές πως:
  • Δεν δεχόμαστε καμία νέα μείωση σε συντάξεις, παροχές, εφάπαξ.
  • Δεν δεχόμαστε καμία αύξηση εισφορών.
  • Απαιτούμε επιστροφή παροχών, όπως κατασκηνώσεις, δανείων.
  • Απαιτούμε επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων κυρίας και επικουρικής ασφάλισης.
  • Παλεύουμε για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μας έχουν τσακίσει. Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
  • Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, με συντάξεις και παροχές αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών μας. Λέμε όχι σε επαγγελματική - ιδιωτική ασφάλιση».