Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου για τις πυρκαγιές



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν χθες στην Αττική. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες, τους πυροπαθείς.
Η τραγωδία που εκτυλίχτηκε χθες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι -με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς- να καταστραφούν σπίτια και κόποι μιας ζωής, φέρνει στην επιφάνεια το πόσο ανοχύρωτη είναι η ζωή του λαού.
Η έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης και σχεδίου παρεμβάσεων από πλευράς του κράτους για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους κίνδυνοι, η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, είναι διαπιστωμένα προβλήματα εδώ και χρόνια.
Χάνονται ζωές ξανά και ξανά χωρίς να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα, με αποτέλεσμα να μετράμε όλο και νέες απώλειες. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες για το γεγονός ότι ο λαός μετράει βαριές συνέπειες στο βωμό του κέρδους, με δεκάδες ανθρώπους το χειμώνα να πνίγονται και το καλοκαίρι να καίγονται, ενώ η κυβέρνηση προκαλεί για άλλη μια φορά, μιλώντας για «ασύμμετρες απειλές» και «ακραίες καιρικές συνθήκες».
Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα. Σε τέτοιες στιγμές, η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης μεταξύ των εργαζόμενων αποτελεί σημαντικό ταξικό καθήκον.
Καλούμε τα σωματεία και κάθε εργαζόμενο του κλάδου να απευθυνθούν άμεσα στην ΟΕΦΣΕΕ σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται στήριξη.
Επίσης, καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας μας, να συνδράμουν και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες.
Οργανώνουμε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:
·         Εμφιαλωμένο νερό
·         Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
·         Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
·         Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)
 
      Στην Καλαμάτα τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2 το Μεσημέρι.