Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12                  ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12Με την συμμετοχή μας  στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη να δώσουμε σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – «θεσμούς» την απάντηση που αρμόζει.

        Εν κρυπτώ και με μια μονοκονδυλιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχείρησε  να βάλει τις βάσεις για την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία. Μια κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες δεκαετιών, έρχεται να ξηλωθεί με μια τροπολογία που η κυβέρνηση έφερε  στη Βουλή και μάλιστα σε άσχετο νόμο, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να γίνει αντιληπτό. Το ότι το «μάζεψε» πίσω δεν σημαίνει ότι δεν θα το επαναφέρει.
Πρόκειται για μια ενέργεια, που δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό, καμιά αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βιομηχάνους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μια ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι η "δίκαιη" ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, μέσα από την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.
  Με την απεργία:
    Να δώσουμε απάντηση στους εργοδότες του κλάδου, οι οποίοι αξιοποιούν το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα για να πιέζουν τους εργαζόμενους και να «ξηλώνουν» εργασιακές σχέσεις και κατακτημένα δικαιώματα.
    Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του φαρμάκου και του καλλυντικού, την ίδια ώρα που προβάλλουν τις επιχειρηματικές τους επιτυχίες, την κερδοφορία, τη συμβολή τους στην «ανάπτυξη της οικονομίας» και το «κοινωνικό τους πρόσωπο», απειλούν τη δημόσια υγεία με αποσύρσεις φαρμάκων, απολύουν συναδέλφους, προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις που καταργούν δεκάδες θέσεις εργασίας, εντατικοποιούν τη δουλειά, χρησιμοποιούν κάθε λογής ελαστικές σχέσεις εργασίας, επιδιώκουν τη διάλυση του κλαδικού ωραρίου 5ήμερου – 8ωρου – 40ωρου από Δευτέρα ως Παρασκευή.
    Δεν υπογράφουν την κλαδική ΣΣΕ, επιδιώκοντας να διαμορφώσουν κλαδικούς, επιχειρησιακούς, ατομικούς όρους εργασίας και μισθούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Ταυτόχρονα, καλλιεργούν την εικόνα του «καλού εργοδότη», της «υγιούς» επιχείρησης, προσπαθούν να κρύψουν από τους εργαζόμενους τις πραγματικές, βάρβαρες προθέσεις τους, γι αυτό και δεν απαντούν επίσημα στο σχέδιο κλαδικής ΣΣΕ που έχει θέσει και διεκδικεί η Ομοσπονδία μας.


Στις 14 Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις  10  το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.Διεκδικούμε:

·    Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με βάση το σχέδιο της Ομοσπονδίας μας.
·    Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όλους και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από αυτό. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
·    Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τις τσακίζουν. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
·    Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·    Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·    Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

                                               ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.