Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

      ΑΡ.ΠΡΩΤ.  32                                                                 Blog: sofmessinias.blogspot.gr
       ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 4/4/2016                                             email: sfnm2016@gmail.com               

                                       
Η κυβέρνηση, στη διαπραγμάτευση που κάνει, δεν συζητά για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα μας, πώς θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά για το πώς θα εξασφαλιστούν περισσότερα οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πώς αυτοί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Η ζωή μας χειροτερεύει παρόλη την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει μια πολύ καλύτερη ζωή, αν δε σκόνταφτε στο κυνήγι του επιχειρηματικού κέρδους και στην ανταγωνιστικότητα.
Διαπραγμάτευση σημαίνει αύξηση της φορολογίας, σημαίνει νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Μετά  την  Γενική Συνέλευση στις 19/3 πραγματοποιήθηκαν περιοδείες από το Δ.Σ. του Σωματείου και της Ομοσπονδίας  σε χώρους δουλειάς.

Συνάδελφοι δυναμώστε το Σωματείο ιδιαίτερα σήμερα που:
ü     Η Σ.Σ.Ε. ( έχει να υπογραφτεί νέα από το 2009) είναι σε αμφισβήτηση . Οι ελαστικές σχέσεις, οι ατομικές συμβάσεις  έχουν γενικευτεί. Μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του κλάδου αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. 
ü     Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει την μείωση του αφορολόγητου, το πετσόκομμα των συντάξεων και παζαρεύει νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά   μας δικαιώματα.
ü     Βιώνουμε τις  συνέπειες του 3ου μνημονίου και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων των τελευταίων χρόνων.
            Μη συμβιβάζεσαι με   την σημερινή κατάσταση , οργάνωσε την πάλη σου. Η ανοχή στις αξιώσεις της εργοδοσίας , η υποχώρηση (για να σωθεί η επιχείρηση)  έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι δεν εξασφάλισε το μέλλον κανενός εργαζόμενου ίσα- ίσα που ανοίγει την όρεξη  για μεγαλύτερο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας . Η κερδοφορία της επιχείρησης, η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα προϋποθέτουν εργαζόμενους κακοπληρωμένους , χωρίς δικαιώματα, ασυνδικάλιστους . Μην  τους κάνεις την χάρη.
Γράψου στο Σωματείο , μην ανέχεσαι να χάνεις άλλα διεκδίκησε:
ü     Tην αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
ü     Tην υπογραφή Σ.Σ.Ε.
ü     Nές κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτό το ακόμα χειρότερο μέλλον, η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία  την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στις 7:30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου. 


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.