Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ


                                           Αρ. Πρωτοδ. Αθήνας: 3326/82
                                           Αρ. διατ. τροποποίησης : 342/2012
                                           Έδρα: Αθήνα 21 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017
                                           Αρ. Πρωτ.: 572



                                                                              
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ  BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Φαρμακοβιομηχανία Boehringer  Ingelheim  Ελλάς ΑΕ, που σήμερα 20 Μαρτίου 2017 παρευρεθήκαμε στην Ε.Α Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφασίσαμε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
Η σημερινή  κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν συζητάει με τους ευρωπαϊκούς  θεσμούς (Ε.Ε. –Ε.Κ.Τ.) και το Δ.Ν.Τ. για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα μας, πως θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά  συζητούν για το πώς θα εξασφαλιστούν  τα συμφέροντα των εργοδοτών  μας , των επιχειρηματικών ομίλων, πως αυτοί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Έχει γίνει πλέον κατανοητό, ότι όταν αυτοί λένε διαπραγμάτευση  εννοούν ότι έρχονται επί πλέον φορολογίες στα εισοδήματα μας, μειώσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις των γονιών μας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των ήδη ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Τα αντισταθμιστικά μέτρα που προβάλουν για να μας ξεγελάσουν σ αυτή την κατεύθυνση σημαίνουν,  ότι  κάθε μέτρο  εις βάρος μας θα αντισταθμίζεται με μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.
Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, συντονιζόμαστε  με το συνδικάτο και την ομοσπονδία μας  (ΟΕΦΣΕΕ),  στα αγωνιστικά σταθερά βήματα που έχει χαράξει για  όλο τον κλάδο, ξεκινώντας από την μαχητική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων την Παρασκευή 7 Απρίλη. Το μέτωπο μας αυτό,   χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα θα  στέκεται απέναντι στο συμπαγές μέτωπο όλων αυτών, που ρημάζουν τη ζωή μας,  που δεν υπογράφουν ΣΣΕ, που φορολογούν τα πάντα, που νομοθετούν ότι τους ζητούν οι βιομήχανοι, οι εργοδότες μας, που βάζουν εμπόδια και δυσκολεύουν την οργάνωση και την δράση μας, με τα αντεργατικά νομοθετήματα τους.   Ένα μέτωπο ταξικά προσανατολισμένο που θα μπαίνει  εμπόδιο και θα καθυστερεί αυτή την επίθεση, που θα καταδεικνύει ότι δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Και δεν το αποδεχόμαστε γιατί το μέλλον όλης της ανθρωπότητας, με όλα αυτά που επιτυγχάνει η επιστήμη, με τα αμύθητα πλούτη που έχουν συσσωρευτεί, δεν επιτρέπεται να είναι η ανεργία , η φτώχεια  και η δυστυχία.
Αντιθέτως,   η ευτυχία  που απορρέει από την ζωή σε μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια και ανεργία, με κοινωνικό κράτος και παιδεία  ανάλογη,  είναι το μέλλον που διεκδικούμε.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον αυτό δεν θα έρθει από μόνο του «νέτο σκέτο»,  αν δεν κάνουμε κάτι κι εμείς. 
ΑΘΗΝΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017