Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

PROVET



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr
1749                                                                                                                                                             30-03-2017
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της εταιρίας PROVET που έδωσαν πρόσφατα ένα σκληρό αγώνα με τριήμερη απεργία για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα τους.
Μπήκαν μπροστά εξέλεξαν σωματειακή επιτροπή, απαίτησαν από την εργοδοσία να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, κόντρα στην απαίτηση της εταιρίας να κάνουν υπομονή και να βρεθεί η λύση.
Η σωματειακή επιτροπή και η αντιπροσωπεία του κλαδικού συνδικάτου φαρμάκου Αττικής και της κλαδικής ομοσπονδίας (ΟΕΦΣΣΕ) στην συνάντηση με την διοίκηση της εταιρίας, απαίτησαν να υπάρξει δέσμευση για τα δεδουλευμένα, διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν δεσμεύονται για τα δεδουλευμένα και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, γίνεται προσπάθεια να έρθει επενδυτής, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από δύο επενδυτές και με την μεσολάβηση της τράπεζας που είναι βασικός μέτοχος της εταιρίας, τότε θα δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Μάλιστα περιμένουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει δοθεί λύση.
Ταυτόχρονα απαίτησαν από τους εργαζόμενους να επιδείξουν υπομονή, να βάλουν πλάτη για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, να σταματήσουν την κινητοποίηση τους, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν και την αντίληψη στους εργαζόμενους ότι με τον αγώνα τους μπορεί να οδηγήσουν την εταιρία στο κλείσιμο.
Οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξαν τεράστια υπομονή, έβαλαν πλάτη να κρατηθεί η εταιρία, έκαναν τεράστιες θυσίες, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες που έχουν σαν εργαζόμενοι, αυτοί και οι οικογένειες τους.
Οι εργαζόμενοι μετά από απόφαση της συνέλευσης τους αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο, προσανατολίζονται άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με όποιες μορφές εκτιμήσουν την επόμενη εβδομάδα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Από αυτό τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σήμερα βγαίνουν σοβαρά συμπεράσματα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και την στάση της εργοδοσίας. Βγαίνουν επίσης σημαντικά συμπεράσματα ποια πρέπει να είναι η στάση μας.
Η εργοδοσία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να το ξεπεράσουν, να κάνουμε υποχώρηση από τα δικαιώματα μας. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι είμαστε και εμείς συνένοχοι για την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία, και πρέπει να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να ανακάμψει. Να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής, και με αυτό τον τρόπο να σωθούν και θέσεις εργασίας.
Όποιους σχεδιασμούς και εάν έχουν αυτό που κοιτάζουν πάντα είναι πως θα εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, σε αντιπαράθεση με τα δικά μας συμφέροντα, πως θα εξασφαλίσουν να έχουν κερδοφορία αξιοποιώντας όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν και αυτά που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μακριά από εμάς η αντίληψη ότι τα συμφέροντα της εταιρίας είναι κοινά με των εργαζομένων.
Ακόμα και στην περίπτωση που δεν καρποφορήσουν τα σχέδια τους, και η εταιρία αντιμετωπίσει πρόβλημα, οι μόνοι που δεν έχουμε ευθύνη είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Η εμπειρία έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ότι αυτό που καθορίζει την πορεία της κάθε εταιρίας  το αν θα επιβιώσει και θα συνεχίσει είτε στο κλάδο μας είτε σε άλλο κλάδο, είναι οι ανταγωνισμοί που έχουν μεταξύ τους, είναι η επιδίωξη του μέγιστου δυνατού κέρδους.
Για αυτό χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιό κλάδο ανήκουν να δώσουμε ενιαία την μάχη απέναντι στους εργοδότες, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, εμείς είμαστε οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου.
Για αυτό χρειάζεται σταθερό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, να επιδείξουμε υπομονή και επιμονή, ο αγώνας είναι μακρόχρονος, το δίκιο είναι με το μέρος μας, εμείς θα είμαστε οι νικητές.
Το κλαδικό συνδικάτο, η κλαδική ομοσπονδία με όλες τις δυνάμεις τους θα συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της PROVET, και καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να πράξουν ανάλογα.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ


                                           Αρ. Πρωτοδ. Αθήνας: 3326/82
                                           Αρ. διατ. τροποποίησης : 342/2012
                                           Έδρα: Αθήνα 21 ΜΑΡΤΊΟΥ 2017
                                           Αρ. Πρωτ.: 572



                                                                              
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ  BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Φαρμακοβιομηχανία Boehringer  Ingelheim  Ελλάς ΑΕ, που σήμερα 20 Μαρτίου 2017 παρευρεθήκαμε στην Ε.Α Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφασίσαμε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.
Η σημερινή  κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν συζητάει με τους ευρωπαϊκούς  θεσμούς (Ε.Ε. –Ε.Κ.Τ.) και το Δ.Ν.Τ. για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα μας, πως θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά  συζητούν για το πώς θα εξασφαλιστούν  τα συμφέροντα των εργοδοτών  μας , των επιχειρηματικών ομίλων, πως αυτοί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Έχει γίνει πλέον κατανοητό, ότι όταν αυτοί λένε διαπραγμάτευση  εννοούν ότι έρχονται επί πλέον φορολογίες στα εισοδήματα μας, μειώσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις των γονιών μας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των ήδη ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Τα αντισταθμιστικά μέτρα που προβάλουν για να μας ξεγελάσουν σ αυτή την κατεύθυνση σημαίνουν,  ότι  κάθε μέτρο  εις βάρος μας θα αντισταθμίζεται με μέτρα υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.
Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, συντονιζόμαστε  με το συνδικάτο και την ομοσπονδία μας  (ΟΕΦΣΕΕ),  στα αγωνιστικά σταθερά βήματα που έχει χαράξει για  όλο τον κλάδο, ξεκινώντας από την μαχητική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των ταξικών συνδικάτων την Παρασκευή 7 Απρίλη. Το μέτωπο μας αυτό,   χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα θα  στέκεται απέναντι στο συμπαγές μέτωπο όλων αυτών, που ρημάζουν τη ζωή μας,  που δεν υπογράφουν ΣΣΕ, που φορολογούν τα πάντα, που νομοθετούν ότι τους ζητούν οι βιομήχανοι, οι εργοδότες μας, που βάζουν εμπόδια και δυσκολεύουν την οργάνωση και την δράση μας, με τα αντεργατικά νομοθετήματα τους.   Ένα μέτωπο ταξικά προσανατολισμένο που θα μπαίνει  εμπόδιο και θα καθυστερεί αυτή την επίθεση, που θα καταδεικνύει ότι δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Και δεν το αποδεχόμαστε γιατί το μέλλον όλης της ανθρωπότητας, με όλα αυτά που επιτυγχάνει η επιστήμη, με τα αμύθητα πλούτη που έχουν συσσωρευτεί, δεν επιτρέπεται να είναι η ανεργία , η φτώχεια  και η δυστυχία.
Αντιθέτως,   η ευτυχία  που απορρέει από την ζωή σε μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια και ανεργία, με κοινωνικό κράτος και παιδεία  ανάλογη,  είναι το μέλλον που διεκδικούμε.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι το μέλλον αυτό δεν θα έρθει από μόνο του «νέτο σκέτο»,  αν δεν κάνουμε κάτι κι εμείς. 
ΑΘΗΝΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
      Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του σωματείου παραβρέθηκε σήμερα 16/3  στην Φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΕ  (Φυλακτίδης Κωνσταντίνος Α.) προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου και για την ανάγκη να συμμετέχουν σε αυτή.




Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σαν σήμερα το 1857 εργάτριες της Νέας Υόρκης κατεβαίνουν σε απεργία και διαδηλώσεις

Το 1910 η Β΄ διεθνής Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών καθιέρωσε την μέρα της 8ης Μάρτη σαν Διεθνή Μέρα της Γυναίκας
women_in_nyΑπό την απεργία
Σαν σήμερα το 1857 εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, κατεβαίνουν σε απεργία και διαδηλώσεις.
Ζητούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μείωση των ωρών εργασίας. Υπολογίζεται ότι οι γυναίκες εκείνη την εποχή δούλευαν στα εργοστάσια 16 ώρες τη μέρα ενώ οι μισθοί τους ήταν σημαντικά μικρότεροι απ΄ τους μισθούς των ανδρών. Εκτός των άλλων διακρίσεων, οι εργάτριες είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διάκριση που γινόταν ανάμεσα στους εργαζόμενους αγγλοσαξονικής καταγωγής και στους υπόλοιπους υπέρ των πρώτων.
women
Αισθανόμενοι την απειλή μιας γενικευμένης εργατικής εξέγερσης, οι εργοστασιάρχες απαντούν με ομαδικές απολύσεις και εξαπολύουν τους «μπράβους», για να τρομοκρατήσουν τις εργάτριες που πρωτοστατούσαν στην απεργία. Παρά την τρομοκρατία, οι διαδηλώσεις εκείνης της μέρας χαρακτηρίστηκαν από το μέγεθος και τη μαχητικότητά τους. Στους εργοδότες και την κυβέρνηση δεν έμενε άλλος δρόμος από το να χρησιμοποιήσουν την αστυνομία. Οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχνονται με μανία πάνω στις εργάτριες, οι διαδηλώσεις βάφτηκαν με αίμα.
Clara Zetkin - 100 Jahre FrauentagH Κλάρα Τσέτκιν
Η Β` διεθνής Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών, που συνήλθε στην Κοπεγχάγη το 1910, καθιέρωσε, μετά από πρόταση της επιφανούς προσωπικότητας του διεθνούς εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, τη μέρα της 8ης Μάρτη σαν Διεθνή Μέρα της Γυναίκας κάτω από δυο βασικά συνθήματα: την πάλη για τα δικαιώματά της και την πάλη για την ειρήνη.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

  email: sfnm2016@gmail.com     blog: sofmessinias.blogspot.gr      Τηλ. επικοινωνίας 6972717616



Καλαμάτα  03/ 3/ 2017

Αρ. Πρωτ. 28



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Σωματείο εκφράζουμε την ανησυχία μας   σχετικά με τις φήμες που υπάρχουν στον ΣΥΦΑΝΟΠ.ΠΕ  Καλαμάτας . Συγκεκριμένα  φημολογείται ότι ή θα γίνουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών και μάλιστα εκβιαστικά προετοιμάζεται το έδαφος στην λογική “ ή δέχεστε τις  μειώσεις ή κάποιοι θα απολυθούν”.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν ούτε με τον ένα τρόπο ούτε με τον άλλο να χειροτερέψει η ζωή τους. Αντίθετα μαζί με το Σωματείο και την Ομοσπονδία  να ετοιμάσουν αγωνιστική απάντηση σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.
Απαιτούμε:
ü      Καμία απόλυση.
ü     Καμία μείωση μισθών.
ü     Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός των εργαζομένων σε προ του 2009 και μετά που πληρώνονται με διαφορετικές συμβάσεις.
ü  Να υπογραφεί  η κλαδική ΣΣΕ.

Όλοι  στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017  στις 5:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο   Καλαμάτας.  
                                                                             


Από το Δ.Σ.