Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΕΦΣΕΕ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  664                                                                                                 Αθήνα 23/11/2016
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΕΦΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3 – Χαλάνδρι), την Τρίτη 29 Νοέμβρη  και ώρα 5μ.μ.
Συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε στην έδρα των φαρμακοβιομηχάνων, διεκδικώντας απέναντί τους την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ:
·        Για να αναπληρωθούν οι απώλειες που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την άρνηση των φαρμακοβιομηχάνων να υπογράψουν την κλαδική μας ΣΣΕ.
·        Για να βελτιώσουμε τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους εργασίας που προβλέπει η κλαδική ΣΣΕ στη βάση της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
Δεν συναινούμε, δεν υποτασσόμαστε στα κυβερνητικά μέτρα και στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Εργοδοσία – κυβέρνηση – Ε.Ε. – «θεσμοί», όλοι μαζί κόβουν και ράβουν με στόχο να κάνουν τους εργαζόμενους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε!
Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η όποια επερχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας θα βελτιώσει τη δική μας ζωή. Η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το αντίθετο: η αντεργατική νομοθεσία εδραιώνεται και εμπλουτίζεται, ενισχύεται η λογική της μείωσης των απαιτήσεών μας, του συμβιβασμού μας με τα «ψίχουλα» που θα μας πετάνε κάθε φορά αυτοί που πλουτίζουν από τη δουλειά μας. Σε αυτό βασίζεται η περιβόητη ανάπτυξή τους. Ο κλάδος του φαρμάκου είναι η «ζωντανή απόδειξη». Ενώ οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις αναπτύσσονται, οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν ΣΣΕ εδώ και 7 χρόνια, οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται και χειροτερεύουν, τα δουλεμπορικά αυξάνονται, οι απολύσεις καλά κρατούν.
Καμιά αναμονή!
Δεν περιμένουμε από καμία «φιλολαϊκή» κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν «καλό διαπραγματευτή» - εργατοπατέρα να κάνει «έντιμους συμβιβασμούς» με την εργοδοσία για λογαριασμό μας.
Συσπειρωμένοι στην κλαδική μας Ομοσπονδία, οργανώνουμε την πάλη μας.
Απαιτούμε την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ με ελάχιστο όριο τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009.
Δεν χαρίζουμε σε κανέναν ό,τι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα.
Διεκδικούμε νέες κατακτήσεις στη βάση των σύγχρονων δυνατοτήτων που έχουμε δημιουργήσει με τη δουλειά μας.
Στα πλαίσια αυτά προετοιμάζουμε και την απεργία της 8ης Δεκέμβρη για την επιτυχία της στον κλάδο.
Όλες και όλοι στο ΣΦΕΕ, την Τρίτη 29/11 στις 5μ.μ.!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
  ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Blog: http://sofmessinias.blogspot.gr/

8 Δεκεμβρίου  Γενική Απεργία!
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
 Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, και τις ανάγκες μας!

Προχωράμε σε γενική απεργία Πανελλαδική-Πανεργατική στις 8 Δεκέμβρη.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Λέμε τέρμα πια στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε μπροστά στη δεύτερη αξιολόγηση, είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν: Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο Λοκ-άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Στον κλάδο μας εφάρμοσαν την επαγγελματική ασφάλιση , καταργώντας τον κοινωνικό – αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ΤΕΑΥΦΕ, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (κατάργηση παροχών και πετσόκομμα συντάξεων κατά 57% και έπεται και συνέχεια!!!). Στο έδαφος αυτό είναι και συνεχιζόμενη άρνηση του ΣΦΕΕ, με διάφορες προφάσεις, να συζητήσει για την κλαδική ΣΣΕ.

Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Όλοι εμείς που συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για το οξυμένο πρόβλημα των συλλογικών συμβάσεων, συνεχίζουμε στο δρόμο της οργάνωσης και της σύγκρουσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά μας. Καταθέσαμε με τη μορφή πρότασης νόμου στη Βουλή το δικό μας πόρισμα. Το πόρισμα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

·         Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
·         Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με τους μισθολογικούς και θεσμικούς όρους του 2009 ως ελάχιστη βάση για παραπάνω διεκδικήσεις.
·         Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από αυτό.
·         Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
·         Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
·         Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
·         Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
·         Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
·         Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.        


                                                                                                                       Απο το Δ.Σ.


                                                                                                                                                            

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ


                          ΤΡΑΠΕΖΑ     ΑΙΜΑΤΟΣ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Λίγες σταγόνες αίμα, χιλιάδες σταγόνες ζωής».
    Το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων  Νομού Μεσσηνίας  καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους    να στηρίξουν την προσπάθεια του Σωματείου για την δημιουργία τράπεζας αίματος .
     Στόχος του σωματείου είναι, να δημιουργηθεί παρακαταθήκη αίματος για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, αλλά και η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς. Για λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται  στο τηλ. 6978913040 και στο mail : sfnm2016@gmail.com .

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. (3/11/2016)



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Blog: http://sofmessinias.blogspot.gr/


   Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του σωματείου αποφασίστηκε:

1.    Η συμμετοχή του σωματείου στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

2.    Η συμμετοχή στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ(19-20 Νοεμβρίου στο Σ.Ε.Φ) με την παρουσία παρατηρητή από το σωματείο μας. 

3.    Η δημιουργία Τράπεζας Αίματος.

 
                                                                       Απο το Δ.Σ.

ΚΑΛΕΣΜΑ Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  658                                                                                                  Αθήνα 7/11/2016

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΟΕΦΣΕΕ, με απόφαση του ΔΣ, συμμετέχει στο συλλαλητήριο καταδίκης της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, την Τρίτη 15 Νοέμβρη (μέρα άφιξης του Προέδρου των ΗΠΑ), στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.
Συντονισμένα, εργατικά συνδικάτα, φορείς του λαϊκού κινήματος, ΕΕΔΥΕ να καταδικάσουμε αποφασιστικά την επίσκεψη - πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες – θύματα των ανελέητων συγκρούσεων των μονοπωλίων και των κρατών τους για ισχύ και κέρδη.
Πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εμπλέκει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στους δολοφονικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να ενισχυθεί η ντόπια αστική τάξη, οι εκμεταλλευτές των εργαζόμενων.
Πρέπει να δυναμώσει η παρέμβαση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς - σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους.

Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα
Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ